Jak se do práce obléknout stylově, a přitom pohodlně

Ať už sedíte za kasou, stojíte u pásu nebo pracujete v kanceláři, jistě se i vy během té doby chcete cítit příjemně a pohodlně. I mezi kolegy chcete vypadat hezky, v žádném případě by to ale nemělo být na úkor pohodlí. Jen když se cítíme dobře, můžeme odvádět takové výkony, jaké se od nás očekávají. Opravdu se ale dá do práce obléknout jak stylově, tak pohodlně? Rozhodně ano!

Jaké oblečení do práce potřebujete?

Sestavit si do zaměstnání šatník, který vám umožní cítit se jak pohodlně, tak elegantně, může být velká výzva. Záleží totiž na tom, jaké je vaše zaměstnání. Kdo se při práci zamaže, ten si jistě nebude brát oblek, kdo naopak chodí na jednání, ten si zase nevezme montérky. Ať tak, či tak, pořád si ale můžete sestavit šatník tak, abyste se pořád cítili dobře. A stačí vám k tomu pár základních kousků. Než si je ale začnete pořizovat, popřemýšlejte, jaké kousky oblečení budete zrovna vy nosit.

I tričko může vypadat elegantně

Na halenky nebo košile vás neužije? Nosíte raději pohodlná trička? Proč ne. Pokud zrovna nejdete na veledůležité jednání nebo do Národního divadla, můžete vsadit i na ně. Takové tričko s límečkem se dá vzít i pod svetr a nevypadá to vůbec špatně.

Zaměřte se na materiál

V práci trávíme dlouhé hodiny, někdo i víc než těch klasických 8,5 hodiny denně. Přesčasy dnes nejsou ničím výjimečným, někdo slouží dvanáctky, jiný třeba celodenní směnu. Sice pak následuje volno, nic to ale nemění na tom, že během doby v práci je třeba, aby oblečení bylo k pokožce přívětivé. To záleží na velikosti, střihu, a hlavně také na materiálu. Na něm se nevyplácí šetřit, od něj se totiž odvíjí vlastnosti oblečení, i náročnost na péči.

Když jde o oblečení do zaměstnání, jsou ideální přírodní a prodyšné materiály, které od těla odvedou pot pryč, a vás udrží v suchu za každé situace. Ať už se zpotíte stresem, nebo fyzicky náročnou prací. Víte, že přesně takhle funguje funkční oblečení? Vyrábí se z materiálů, které jsou příjemné k pokožce, jsou prodyšné, umí od těla odvést pot, a přitom mají skvělou termoregulační funkci, takže se postarají i o váš tepelný komfort. Funkční oblečení je dostupné v mnoha provedeních, pořídit si můžete nejen tílka, trička, mikiny nebo spodky, ale i funkční šaty. Vybírat můžete z mnoha designů, navíc si náhradní kousky můžete složit klidně i do batohu a mít je vždy po ruce. Nezaberou moc místa, snadno se udržují a rychle schnou. To kdybyste se třeba polili nebo jinak zašpinili.