Nemusíte být profesionálním šéfkuchařem, abyste dokázali vytvořit lahodný pokrm, kterým překvapíte vaši rodinu. Stačí používat kvalitní suroviny, mít nápady a dostatek odvahy realizovat je. Zkuste se odpoutat od tradičních českých receptů a nebojte se vyzkoušet některou ze světových kuchyní.
Díky nabídce na trhu už pro vás nebude problém sehnat specifické potraviny a koření, které umocní celkový dojem. Za zkoušku určitě stojí například španělská kuchyně, která je zajímavá nejen svými chutěmi, ale upoutá také barevností na talíři. Navíc španělské kuchyni dominuje čerstvé ovoce a zelenina, takže je i mimořádně zdravá. Ať už se rozhodnete vařit jakoukoliv specialitu, zajisté se vypravíte na nákup surovin.
V běžných obchodech zřejmě narazíte na nedostatečnou nabídku, ale na stránkách www.bmcbrno.cz najdete vše, co pro váš pokrm budete potřebovat. Společnost BMC Brno je totiž dovozcem potravin a vín té nejlepší španělské kvality do České republiky a na Slovensko. Jakmile jednou ochutnáte španělské delikatesy jako jamón, turron, olivy nebo mandle, ihned si tuto kuchyni zamilujete a budete chtít zkoušet nejrůznější recepty. Každý ze 17ti regionů je něčím specifický, a před vámi je tak pestrá škála možností, co byste mohli vyzkoušet.
To, co však spojuje celou zemi je tradiční paella. Pokrm, jehož hlavními surovinami je rýže, mořské plody a šafrán, který jí dodává typicky žlutou barvu. Ať už vsadíte na tradici, nebo vyzkoušíte některou z lokálních specialit, výsledný dojem nebude nikdy zcela dokonalý, pokud nenaservírujete také tradiční španělské víno. Zejména milovníci červených vín, si přijdou na své, ale i bílá vína stojí za povšimnutí. Pokud si rádi vychutnáte opravdu dobré víno, pak byste měli určitě vyzkoušet španělská vína, která vynikají plnou chutí. Vybírat si můžete z mladších vín, nesoucí označení Joven až po vína Gran reserva, která zrají v barikových sudech nejméně 24 měsíců.